Gsk respinge acuzatiile anpc privind promovarea neetica a medicamentelor

GSK respinge acuzatiile ANPC privind promovarea neetica a Compania GlaxoSmithKline, nominalizata de oficialii ANPC alaturi de alte companii farmaceutice pentru promovare neetica a produselor si ascunderea anumitor efecte adverse ale medicamentelor, a precizat carespecta codurile interne si internationale de etica in promovarea medicamentelor.
Directorul general al companiei GSK Romania, David Lechleiter, a explicat sambata, pentru NewsIn, caindustria farmaceutica este foarte puternic reglementata si ca in Romania, la fel ca in majoritatea tarilor,promovarea medicamentelor este supusa unor reguli foarte stricte.
In plus fata de legislatia in vigoare, majoritatea producatorilor cu activitate este centrata pe cercetare sidezvoltare sunt grupati in Asociatia Romana a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente (ARPIM) siurmeaza reguli stricte de promovare etica a medicamentelor. "Ca membru ARPIM, GlaxoSmithKline sesupune tuturor acestor reguli si are un cod intern de practica, mai strict chiar, decat acestea" a precizatdirectorul David Lechleiter.
In privinta medicamentuluii Seroxat, care a fost citat de catre oficialii ANPC in contextul promovarii neetice sia ascunderii efectelor adverse la folosire, directorul GSK a precizat ca produsul a ajutat milioane de oamenicare sufera de depresie sau de boli asociate. In opinia sa, pacientii care sufera de depresie au nevoie deajutor, iar doctorii trebuie sa revizuiasca permanent optiunile de tratament in functie de particularitatile boliipacientilor lor si de posibilele efecte secundare.
Compania a precizat ca Seroxat este indicat in mai multe boli, inclusiv in depresie, la persoane cu varstapeste 18 ani, si a fost aprobat ca atare de Agentia Nationala a Medicamentului.
In privinta transparentei, compania GlaxoSmithKline a precizat ca a fost una dintre primele companii care audezvaluit date despre studiile clinice, iar registrul de studii clinice al companiei este publicat pe site-ulwww.gsk.com, unde pot fi consultate rezultate ale studiilor, incepand cu anul 2004.
Directorul GSK Romania, David Lechleiter a adaugat potrivit NewsIn ca in conformitate cu legislatiaeuropeana si romaneasca, companiile nu au voie sa promoveze medicamentele care se elibereaza pe bazade reteta direct catre pacienti, iar decizia de a prescrie un medicament sau altul, apartine medicului.
Oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au acuzat joi companiile producatoarede medicamente ca practica tehnici lipsite de etica pentru a-si promova produsele, mergand pana laascunderea efectelor secundare ale acestora si publicitate inselatoare. Acuzatiile au fost lansate cu ocaziaZilei Mondiale a Consumatorilor, campania de informare "Promovarea lipsita de etica a produselormedicamentoase". ANPC a atras atentia ca in majoritatea cazurilor promovarea medicamentelor se face prinvizite ale agentilor de vanzari la medici, sponsorizarea pacientilor sau a studentilor.
Reprezentantii ANPC au tinut sa mentioneze chiar numele unor companii farmaceutice ale caror produse aufost intens promovate desi sunt considerate cu risc. Este vorba despre Merck si medicamentul antiinflamatorVioxx, Pfizer cu medicamentul antidepresiv Zoloft, Glaxo Smith Kline tot cu un antidepresiv, respectivSeroxat, precum si medicamentul pentru scaderea colesterolului Crestor produs de Astra Zeneca simedicamentul impotriva cancerului la san Herceptin produs de Roche.

Source: http://www.wall-street.ro/pdf/26800/Wall-Street-GSK-respinge-acuzatiile-ANPC-privind-promovarea-neetica-a-medicamentelor.pdf

Ftc targets pom juice health claims federal trade commission says in a complaint that the company, owned by billionaire art collectors stewart and lynda resnick, makes misleading claims of its pomegranate products' effectiveness in treating disease. - los angeles times

FTC targets Pom juice health claims Federal Trade Commi. http://articles.latimes.com/2010/sep/27/business/la-fi. YOU ARE HERE: LAT Home → Collections → Complaint Federal Trade Commission says in a complaint that the company,owned by billionaire art collectors Stewart and Lynda Resnick,makes misleading claims of its pomegranate products'September 27, 2010 | By P.J. Huffstutter and A

aritma.eu

Rischio interbancario in rialzo dopo Cipro e voci di declassamento dell’Italia Gli investirori temono che la zona euro sposti il peso degli aiuti alle banche su titolari dei conti e obbligazionisti / Stefano PIGNATELLI Una giornata dai due volti quella di ieri sui mercati finanzia-derazione è corroborata dall’aumento dello spread prospetti-ri. Nella prima parte, ha prevalso l’ ott

Copyright © 2008-2018 All About Drugs